Streamen

Mijn ervaring met streamen

Streamen

Mijn ervaring met streamen tot nu toe is positief. Ik heb dit een tijd lang iedere avond gedaan en vond het dan ook erg leuk en spannend. Het opzetten van de stream was snel geregeld en ik kon direct live gaan. Het lastige van het streamen is ervoor zorgen dat er mensen komen kijken naar je stream. Als je al een groot bereik hebt en zo mensen naar je stream kan laten kijken zal dit een minder groot probleem zijn, maar dit heb ik helaas niet.

Het is ook niet makkelijk om gevonden te worden op Twitch als je geen of weinig kijkers hebt, want je komt onderaan de lijst te staan en de meeste mensen zullen niet helemaal naar onder scrollen. Dit is in mijn ogen iets waar Twitch zeker aan kan werken om het ook voor kleine streamers leuk te maken en te zorgen dat ze gevonden worden. Het kan demotiverend zijn als je na een week nog steeds op 0 viewers zit of 1 viewer hebt die na 3 seconde je stream verlaat. Zo kan de streamer zijn volgersaantal ook niet uitbreiden en zullen de meeste kleine streamers ermee stoppen. Mocht je nu denken na het lezen van mijn geweldige artikel, oh ik wil ook even kijken naar de stream: http://www.twitch.tv/naichelo8.

Youtube

Ook op Youtube ben ik actief (wie had dat nou gedacht). Op Youtube upload ik gameplay van de games die ik speel. In de toekomst ga ik mijn streams uploaden op Youtube. Op op youtube is het lastig om echt gevonden te worden. Het is wel een stuk makkelijker dan bij Twitch. Toch is het wel lastig om een groot bereik op te bouwen en kijkers en subscribers te krijgen. Ook heb je bij Youtube met veel meer regels te maken. Je hebt niet zomaar de mogelijkheid om muziek onder je video te zetten etc. Dit maakt het af en toe wat lastiger aangezien ik soms een video plaats die ik opgenomen heb zonder dat ik praat. Als ik er geen muziek onderzet heb je gameplay zonder geluid en daar zit niemand op te wachten. Maar twijfel niet en kom vooral kijken naar mijn geweldige youtube videos: http://www.youtube.com/naichelo.

%d bloggers liken dit: