Console vs PC

Console vs PC

Console gamen

Gamen via de console doe ik al sinds de Nintendo 64. Dit is voor mij dan ook het meest comfortabel en hier presteer ik het beste mee. Fifa, Call of duty of een andere game die ik speel, speel ik via mijn console (PS4). Nu er ook in veel games crossplay is, is het ook mogelijk om met mijn vrienden te spelen die gamen op hun PC. Het nadeel hieraan is als ik een shooter speel, ik merk dat je op een hoger niveau minder kans maakt tegen PC gamers. PC gamers hebben minder input lag waardoor hun game sneller reageert. Ook hebben PC gamers vaak een betere aim. In combinatie met minder input lag trekken console gamers vaak aan het kortste eind.


PC gamen

PC gamen doe ik ook al enige tijd, echter wel games die niet op console te spelen zijn (League of Legends, Ark voor het op console kwam). Dit zijn vaak spellen waarbij je niet afgestraft wordt als je geen goede aim hebt met je muis. Sinds kort ben ik ook shooters en andere spellen (Apex Legends, Rocket League, Call of Duty) gaan spelen via de PC met muis en toetsenbord. Dit is erg wennen, vooral als je van een console afkomt. Ik merk wel dat het via mijn gaming laptop een stuk smoother speelt dan via mijn oude PS4. Dit is voor mij dan ook wel iets wat ik meeneem in de toekomst.

Console gamen vs PC gamen voorkeur

Mijn voorkeur was voorheen console gaming. Echter merk ik wel het verschil tussen console gamen vs pc gamen. Het gamen op een PC gaat een stuk smoother en voelt ook sneller aan. Hierdoor is mijn voorkeur geswitched naar PC gaming voor shooters, alhoewel ik nog steeds een controller gebruik omdat ik het gebruiken van een muis en toetsenbord tijdens het gamen nog niet onder controle heb. Dit is voor mij dan ook het grootste verschil en zeker iets waar ik aan moet wennen. Ik zal waarschijnlijk wel gewoon beide blijven doen want Fifa op console hits different dan Fifa op de PC.

%d bloggers liken dit: