League of Legends

League of Legends is een game welke ik speel op de PC. Het is een online 5 tegen 5 teamgame. Het doel van League of Legends is om de base van de tegenstanders kapot te maken. Dit doe je door tegen elkaar te vechten en torens kapot te maken die op de map staan. In League of Legends heb je 3 banen die ook wel lanes genoemd worden. Je hebt een Toplane, Midlane en Botlane. In de Toplane is het 1 tegen 1, dit is ook het geval in de Midlane. In de Botlane spelen ze 2 tegen 2. Je hebt ook een jungle en hier speelt de 5e persoon. Lijkt league of Legends je een leuk spel? Download het dan via deze link.

Toplane

In de Toplane wordt er vaak een Tank of een Fighter gespeeld. De rol van de Toplaner is vaak om schade aan te kunnen en dit te tanken voor de rest van het team. Mocht je geen Tank willen spelen, dan worden er ook regelmatig Fighters gespeeld. De Fighters kunnen redelijk wat schade aan en kunnen zelf ook redelijk wat schade toebrengen aan de tegenstanders.

Midlane

Midlaners brengen veel schade aan de tegenstanders, maar kunnen zelf niet veel schade aan. Ze gaan dus bij veel schade snel dood. De Midlaners hebben vaak magische krachten of zijn sluipmoordenaars. Ze zijn er dus vooral om schade aan te brengen en de andere spelers snel af te maken.

Botlane

In de Botlane heb je 2 spelers. Er is een Marksman/AD carry (zo wordt het in de game genoemd). Je hebt ook een Support die de Marksman ondersteund. De Marksman brengt in de meeste gevallen fysieke schade aan de tegenstanders. De Marksman zal dan ook samen met de Midlaner vaak de meeste schade aanrichten bij de tegenstanders. Zij zijn daarom ook belangrijk om te beschermen en te zorgen dat ze zolang mogelijk leven in een gevecht. De Support is er voor om de Marksman te ondersteunen en te beschermen tegen de vijand. De Support is vaak een tank óf heeft magische krachten net als de Midlaner, maar dan gebruiken ze andere spullen om toch beter te kunnen functioneren als Support.

Jungle

Dan heb je nog een Jungler. Dit is de persoon die vooral in de jungle te vinden is en geen eigen lane heeft. De Jungler kan een Tank zijn maar ook een Fighter. Dit verschilt per team en ligt eraan wat het team nodig heeft. De Jungler is toch van groot belang in het team want hij ondersteunt elke lane met Ganks. Een Gank is het moment dat de Jungler in je lane komt om je te helpen je tegenstander te verslaan. Dit zal dan vaak voor een 2 tegen 1 situatie zorgen waarin jullie de tegenstander snel proberen af te maken. Ook is het voor de Jungler een doel om de neutrale objectieve te veroveren. De neutrale objectieve zijn: Dragon, Elder dragon, Rift Herald en Baron. Deze neutrale objectieve geven ieder een speciale kracht aan je team. Zeker de moeite waard om ze te veroveren!

Gameplay

In iedere lane komen er om de 30 seconde kleine monsters oftewel Minions aanlopen vanuit je eigen basis. Ook komt er af en toe een grotere monster tussen de kleinere monsters. De bedoeling is om de monsters van de tegenstander dood te maken. Van ieder monster die je doodt krijg je geld en ervaringspunten. Dit krijg je ook als je je tegenstander doodt, maar dan krijg je meer ervaringspunten én geld. Met de ervaringspunten die je krijgt word je sterker en kan je krachten vrijspelen. Ieder karakter in het spel heeft zijn eigen krachten. Deze zijn iedere game vrij te spelen én worden sterker als je meer ervaring hebt. Met het geld kan je spullen kopen om je karakter sterker en sneller te maken. Het is dus erg belangrijk om zoveel mogelijk geld te verzamelen, om bijvoorbeeld sterkere spullen te kopen zodat je zelf sterker wordt.

Torens en inhibitors

In iedere lane zitten torens die schade aanrichten aan de tegenstanders als ze te dichtbij komen. Er zijn 2 torens in iedere lane te vinden die je kapot moet maken voordat je bij de basis van de tegenstander komt. Net achter de ingang van de basis staat de 3e toren die een belangrijk kristal (genaamd Inhibitor) beschermt. Als de kristal kapot gemaakt wordt, krijgt het team dat de kristal kapot gemaakt heeft de sterkere monsters. Deze gaan om de 30 seconden vanuit hun basis naar de tegenstanders toe, in de lane waar de kristal kapot is gegaan. De monsters hebben meer levens en brengen meer schade aan. Als in alle 3 de lanes de kristallen kapot gemaakt zijn dan komen er vanuit alle 3 de lanes sterkere monsters én wordt het aantal sterkere monsters groter. Dit zorgt ervoor dat het erg lastig wordt om je basis te beschermen tegen de monsters en tegenstanders.

Inhibitor van League of Legends
Dit is een Inhibitor van League of legends.

Nexus en ranking

Achter de Inhibitors heb je nog 2 torens. De torens beschermen de belangrijkste kristal in het spel, de Nexus. Als een team de Nexus kapot heeft gemaakt, hebben zij het spel gewonnen. Je hebt een normale gamemode (genaamd Normals) en dan speel je gewoon voor de lol. Je hebt ook een Ranked gamemode. Iedere game die je wint of verliest heeft invloed op de rank die je behaald. Bij een gewonnen game krijg je punten erbij en ga je omhoog in de ranking. Als je verliest, verlies je punten en ga je omlaag in de ranking. Je hebt Iron, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Master, Grandmaster en Challenger. In League of Legends heb je seizoenen waarbij je in ieder seizoen op basis van je rank een beloning krijgt.

Nexus van league of legends
Dit is de Nexus van League of Legends met de 2 torens die de Nexus beschermen.

Mijn ervaring

Momenteel zit ik in Silver 3. Dit is een stuk lager dan de vorige seizoenen waar ik tussen Goud 4 en Goud 1 aan het schommelen was. Ik ben begonnen met het leren van de Marksman rol en ben dit vaker aan het spelen. In de vorige seizoenen speelde ik voornamelijk in de jungle of in de Toplane. Maar ik vind het leuk om het af te wisselen en zo ben ik nu in de Botlane beland. Ik merk wel dat ik steeds meer games win, nu ik het meer onder de knie krijg en de Lane beter begrijp. Het is belangrijk om je eerste rol goed te leren kennen en een 2e rol te hebben als back-up. Zo zorg je ervoor dat je vaak goed presteert, aangezien je een van de twee rollen speelt waar je het meest comfortabel mee bent. League of Legends is ook een van de spellen die ik stream via Twitch en waar ik gameplay van laat zien op Youtube. Ben je hier benieuwd naar? Dan kan je dit op Youtube en Twitch bekijken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: